Att veta vad mutterns hand är kan spara dig från pinsamma och dyra misstag

CategoriesGambling

Nötter. Eller, om du föredrar, sten kalla nötter. Den bästa möjliga handen, handen som har alla andra slå. Det är en riktigt härlig känsla att ha nötter i en holdem spel. Det är verkligen beklämmande känsla att tror att du har nötter och inser efter femte bet headsup som du inte. Så, denna artikel kommer att försöka lära dig att upptäcka den verkliga nötter, i stället för falskt-nötter. Den lägsta möjliga mutter-handen är ett set (triss med ett pocketpar). Om styrelsen inte har ihop, har inget tre-flush, och inte möjligt raka, då ett par matchande det högsta kortet på brädan är muttern handen. Parade och spola styrelser är lätta att upptäcka, stegar något mindre så. I princip, om det finns tre kort inom en fem rang sprida, finns en möjlig rakt. Utöver det behöver du bara ha en snabb titta och kontrollera finns det ingen möjlig rakt. Om det finns en möjlig stege, men ingen färg eller par, sedan de högsta korten som komplett raksträckan är nötter. Om 567 är i styrelsen, då gör 89 muttern rakt, inte 48 eller 34. Dessa kallas okunnig slutet av raksträckan och okunnighet är definitivt inte lycka när det kommer till holdem. När det finns tre eller fler kort till en kostym på en oparad bräda, är Ess hög färg oftast nötter.

Undantaget är om en straight flush är möjligt – alltid titta två gånger för en straight flush om din insats med en Ess-hög färgdrag höjs. Om styrelsen paren, nötter är fyrhjulingar (fyrtal) – såvida du har ett kort av det frodigt, i vilket fall, är bäst möjligt kåk (tre av det högsta rankade kortet ombord), och två av nästa nötter. På en dubbel parad bräda, såvida du inte har en av varje parade kort, är bästa möjliga fyrhjulingar likaså nötter. Alla dessa är akademiska om en straight flush är möjligt, särskilt muttern Ess-hög royal straight flush (som någon en gång hänvisat till den i min hörsel). Tre kort stege i samma färg på brädan, och vi pratar Färgstege för att vara 100% säker på handen är vinnaren. Kanske är några exempel i ordning. Styrelsen är som 2c 7s Qs 6d – mutter handen är? …. AA för top Ställ. Styrelsen är 4c 8s Qs 7c Ad – mutter handen är? …. 56 för styrelsens 45678 raka 3c som 8d Qc 4c – mutter handen är? …. AX klubbar för Ess hög spola styrelsen är 2c 2d Qs 3d Ad – mutter handen är? …. 45 diamanter för A2345 straight flush styrelsen är 4d 8d 9h Th 4s – mutter handen är? …. 44 för fyrhjulingar, såvida du inte har en 4, i vilket fall är det TT för TTT44 kåk. Nu, efter att ha tillbringat hela tiden lära sig att upptäcka nötter, jag kommer att försöka återställa ditt förtroende i dina starka händer. Naturligtvis kommer det alltid att finnas en mutter-hand ute, och de flesta av tiden, du kommer inte ha det.

Det betyder inte att du ska leva i rädsla dock vanligtvis din hyfsade händer kommer att hålla upp. Några saker att tänka på: 1) mindre spelarna såg floppen, desto mindre chans mutter handen är ute. (2) den senare ombord mutter korten är, desto mindre chans mutter handen är ute – du är långt mer benägna att se JT hävdar potten på ett bräde av AKQ 5 8 än om korten kom 5 8 A K Q – andra styrelsen ger JT mycket mindre anledning att sticka. (3) desto mer osannolikt muttern hand, desto mindre sannolikt är det ute (AK att fylla en QJ10 rakt är ganska vanligt, 36 att fylla 245 är mindre så och kör i till två kort Färgstege mycket sällan händer). (4) tycker om din motståndare – hur många händer spelar han? Ju snävare en spelare är, desto mindre sannolikt har de osannolika händer. (5) tycker om sättet handen gick ner – skulle din motståndare har spelat mutter handen på det sätt som han spelade här? Jag hoppas att detta hjälper, och att du inte behöver tänka på det alltför ofta eftersom du är den som håller nötter och rita hur man får mest pengar av dina motståndare. Inte rädd att satsa, höja, och även kontrahöja med starka händer, men på samma sätt, tror inte att de är oövervinnerlig.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *