Spelmissbruk & Poker

CategoriesPoker

Spelmissbruk har även kallats för pokerns baksida, detta eftersom att pokern har varit och är ett av de spel som ger många spelmissbrukare. De flesta som spelar poker går helt enkelt back på sitt spelande, några går jämt upp och den del som faktiskt spelar poker och går med vinst är förhållandevis väldigt liten. Det är detta som lurar många att spela poker och tro att de ska kunna vinna hur mycket som helst, men istället fastnar dem i ett spelmissbruk.

Spelmissbruk och spelberoende är något som är väldigt allvarligt, den som inte tror det är helt fel ute. Många som aldrig känt någon spelmissbrukare eller inte varit en själva har väldigt svårt att skapa sig en inblick in vad det egentligen handlar om.

Ett av de mest klassiska och vanligaste tecknen på spelmissbruk och spelberoende är att man ”jagar förluster”. Och detta är ett tecken som det kan vara svårt för en utomstående att se, spelaren tror då att han eller hon ska kunna ”vinna tillbaka” pengar genom att spela mer efter att den förlorat massor. Den som spelar skyller alla sina förluster på yttre omständigheter och kan inte se sin egen del i det hela. Vilket påminner om människor som hela tiden kan hitta ursäkter för missbruk av typen droger och annat; ”Jag måste ha det annars klarar jag inte av det här, eller det här”, ”Jag var lite ledsen så då måste det ju vara okej”? På grund av att poker är ett skicklighetsspel mer än ett turspel så kan det vara extra farligt. Då kan spelaren rationalisera bort alla sina förluster genom att skylla på otur, dessutom är poker kanske ett av de mest tillgängliga spelen på Internet just nu.

Ett av de största problemen med spelmissbruk är de faktorer som gör att det inte syns om någon är spelmissbrukare. Ett spelmissbruk har ingen lukt, som tillexempel alkoholism, det är på spelarens konto och i dens psyke som det märks. Vilket såklart gör det väldigt svårt för utomstående att märka om en person är spelmissbrukare innan det gått för långt. När en spelmissbrukare har kommit till den fas i sitt missbruk då det antingen inte går att dölja längre på grund av ekonomiska förluster och sociala uttryck som isolering så har det oftast spårat ur totalt.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *