Standard 5 kort hand rankningar.

CategoriesRita Poker

De flesta poker spel handlar om vem har den bästa handen. Förutom de som handlar om vem som har den lägsta handen. Men vi ska komma till dem senare. Poker händer från högsta till lägsta: 1) Royal Flush – A, K, Q, J, T i samma färg. Detta är den mytiska bästa möjliga handen i poker. (2) Straight Flush – andra fem kort i rad av samma färg, till exempel 2,3,4,5,6 av hjärtan. Vid två Färgstege har vilken den högsta översta kort vinner. ”Sex hög Färgstege” 3) fyra av en sort (fyrhjulingar) – alla fyra av en rank av kort och ett andra kort, detta är ibland fastställs som ”två par, en röd x och en av svart X.” av människor som njuter av att vara smart. Om det finns två fyrhjulingar, vinner med högre korten i fyrana trissen. Om det finns två fyrhjulingar av samma rank (det är möjligt i holdem) sedan används kickern (kort som inte används i den viktigaste delen av handen) för att jämföra dem. ”Quad nior”! (4) Full House (båt) – tre kort av en rank och två av en annan. Rang av de tre korten avgör vilken kåk är högre. Om de är samma, är då det gjort på frodigt av de två korten.

Dessa refereras av rang av tre * över * (eller full av) rang av två – ”ess * över * åttor” är AAA88. Eights full av aces är 888AA. (5) färg – fem kort i samma färg men inte i rad (vilket skulle vara en straight flush). Om det finns mer än en färg, de jämförs utifrån sina högsta kort, sedan andra högsta, och så vidare. ”Ace high flush” 6) Straight – fem kort i en rad olika färger. Om det finns mer än en rak, så oavsett vilken har högsta översta kortet vinner. ”Nio höga raka” 7) en triss (ange / resor) – tre kort av samma rank. Om det finns mer än en triss, jämförs händerna först på rangen av sina tre högsta kickers och ett slag, sedan andra kickers. En uppsättning i holdem betyder har du två i handen och en i styrelsen, resor är en i handen och två på bordet. (8) två par – två par kort av olika valör (till exempel AA 88 och ett andra kort – den berömda död mans hand). Om det finns mer än ett Tvåpar, värderas händer på rangen av deras högsta paret, sedan på rangen av deras andra par, sedan på deras kicker. Kallas av det högre paret * och * lägre par, t ex ”ess och åttor”. 9) ett par – två kort av en rank och tre oöverträffad kort. Ett par händer jämförs baserat på frodigt av den högsta kickern och deras par, sedan nästa högsta, sedan tredje kicker. Kallas av rang av paret ”ett par femmor” 10) inga par – fem oöverträffad kort i olika färger. Inget par händer rankas på sin högsta kortet först och sedan andra, och så vidare.

Kallas av det högsta kortet i handen ”jag kan inte tro att killen synade med Dam hög) nästan varje mainstream pokerspel använder fem kort ranking, även om du har ett val av 7 (eller 9) kort att göra handen från. Låga spel är lite mer komplicerat. Händerna jämförs utifrån en femkorts pokerhand som de gör (hög korten först), men den nedersta handen är bättre. I Omaha H/L och Razz, färger och stegar räknas inte så hög, och ess är låga. I 2-7 lowball ess är hög och stegar och färger räknas så hög. Detta är något du måste komma ihåg om byte mellan dessa spel.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *